OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Recepty

 Recepty

 

V molekulárnej gastronómii sa pokrmy pripravujú zásadne z čerstvých surovín, ktoré sú bežne dostupné. Ide napríklad o uhorky, paradajky, hovädzí vývar, mäta a ďalšie. Nie sú predpísané žiadne konkrétne suroviny, vždy záleží na fantázii kuchára. Typickým znakom pre molekulárnu gastronómiu je zmena skupenstva jednotlivých surovín a tiež snaha zmätenia stravníka pomocou rozličných tvarov. Z uhorky možno napríklad vytvoriť zelený kaviár tak, že sa čerstvá uhorka rozmixuje a potom sa pomocou pipety uhorková kaša kvapká do roztoku Kalčík, ktorý na povrchu uhorkových guličiek vytvorí jemnú kôrku. Stravník potom dostáva na tanieri zelený kaviár a do tej doby, než vloží jedlo do úst, nemá tušenie, ako môže chutiť.

 

Viac tu: http://gourmet8.webnode.sk/news/molekularna-gastronomia/